Monday, August 20, 2007

PPRCuda myllyhoidossa

No joo, tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

Barracudan maalauksesta on nyt puoli vuotta ja ajattelin myllyttää maalipinnan pikku virheiden ja vetäytymien poistamiseksi. Enpä ole moista hommaa ennen tehnyt mutta kyselin hyvät neuvot ammattilaisilta maalaamosta ja Väriraitista sain ohjeet "3M -ohjelmalle.

Eli ensin huolellinen puhdistus, päälle hionta 3-tonnisella hiomatyynyllä. "Pahat" paikat otetaan ensin tonnisella ja 3 tonninen sitten päälle. Tässä vaiheessa ei paljon naurata...




Roskat lähtevät mukavasti alemmassa kuvassa näkyvällä "nännillä" jossa on kiinni pikkuinen 1700 karkeuksinen lappu. Muita hommassa tarvittavia kamppeita ovat 3M hiomaaine vaahtomuovilaikalla, 3M kiillotusaine superlonlaikalla, Autoglymin punainen vaha lampaankarvalla ja viimeistelyyn käsin kiillotettava Autoglymin kultavaha. Kone on lainassa Peteltä - KIITOS!


Hiontojen jälkeen alkaa koneellinen "myllytys". Vettä pitää käyttää reilusti ettei lakkapinta pala puhki. Talli on aivan hirveässä sotkussa ukosta puhumattakaan.


Sitten vain välikiillotus 3M kiillotuskamalla ja pääset hemmottelemaan lampaankarvalla ja Autoglymillä. Tässä vaiheessa alkaa jo hymyilyttämään ja usko palautua.


Aloitin homman aamulla kasilta, illalla kuudelta kontin kansi, toinen ovi ja lokasuoja näytti tältä. Kuva ei tee oikeutta mutta kertonee ettei homma ihan pieleen mennyt (ainakaan vielä...)


Kauhee homma, varovainen saa olla ja sotkua riittää mutta mielestäni homma on vaivan arvoinen. Jatkuu huomenna jos kipeä kroppa taipuu talliin.

No comments: